Insights Discovery

In onze praktijk maken we gebruik van de Insights Discovery methode. Een eenvoudig kleurenmodel dat heel duidelijk inzicht geeft in jouzelf en anderen. Het werkt dan ook als een sterke basis voor effectief samenwerken.

Wat is Insights Discovery?

Insights Discovery word wereldwijd toegepast op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Want elke verandering die lijdt naar betere prestaties, begint bij datgene wat jouw organisatie écht uniek maakt. De mensen. Wij helpen hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft een enorme impact op het functioneren van je team. Er wordt beter samengewerkt, mensen geven beter leiding, er wordt soepeler gereageerd op verandering en er wordt een grotere verbondenheid gevoeld met de cultuur en waarden van je organisatie.

Insight discovery

Inzicht in jouzelf en anderen

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag!

Hoe werkt Insights Discovery?

Een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat helpt om mensen, teams en organisaties optimaal te laten functioneren. En omdat elke situatie anders is, zijn onze oplossingen altijd afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

Samen zorgen we ervoor dat jouw mensen de kleurentaal leren te gebruiken tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De kleurentaal is makkelijk te begrijpen én te onthouden, zodat men er makkelijk naar kan grijpen bij bijvoorbeeld conflictsituatie’s en veranderingen.

Het model kent vier kleuren, die verwijzen naar gedragseigenschappen die wij makkelijk en het liefst laten zien.  Ieder mens heeft een beetje van iedere kleur in zich, maar er komt al gauw een persoonlijke kleur naar boven. Hierdoor wordt duidelijk welke gedragsvoorkeuren een persoon heeft en hoe iemand denkt/handelt/reageert in verschillende situatie. Je zou kunnen stellen dat dit profiel een weergave is van je meest natuurlijke zelf.

Waarom kiezen voor Insights Discovery?

Wanneer we jouw medewerkers helpen inzicht te krijgen in hun kleurrijke voorkeuren, zijn ze beter in staat om de motivatie vast te houden. Ongeacht welke rol iemand speelt binnen de organisatie, met het Insights Discovery model blijft iedereen zich betrokken voelen. Het is een enorm krachtig model dat helpt conflicten aan te pakken en de communicatie te verbeteren. Misschien wel het allerbelangrijkst is het feit dat Insights Discovery helpt om elkaars unieke bijdrage  meer te waarderen en te benutten voor een optimale samenwerking.

Meer informatie?

Benieuwd naar wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem dat gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Onze Insights Practioner helpt je graag!