Coachen voor HBO-V verpleegkundigen

Coachen als HBO-V verpleegkundige

De competentiegebieden die omschreven staan binnen het nieuwe beroepsprofiel van de HBO-verpleegkundigen vragen om coachende vaardigheden. Niet alleen naar de zorgvrager toe, maar ook naar collega’s. Bij de competentie ‘HBO-verpleegkundige als samenwerkingspartner’ staat bijvoorbeeld omschreven: “collega kan zorgverleners begeleiden en coachen.”

In deze workshop maak je als HBO-verpleegkundige kennis met coachen en geven we je praktische tools waarmee je direct aan de slag kunt op de werkvloer.

In de toekomst wordt er een andere rol van jou als HBO-verpleegkundige verwacht. Onder andere op het gebied van coaching naar collega’s, individueel en in het team. In deze workshop leer je meer over coachen en jouw rol op de werkvloer.  Het betreft een interactieve workshop waarin je theorie onderwezen krijgt over onder andere coachkader, coachtools en communicatie technieken. Verder gaan we praktisch aan de slag met eigen ingebrachte casuïstieken en krijg je inzichten in je eigen leerprocessen op het gebied van coachen.

Van theorie naar praktijk

Leer de theorie van coachen praktisch toe te passen op de werkvloer!

Coaching voor HBO V verpleegkundigen

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de workshop:

  • Wat is coaching en wat is het niet?
  • Coachen en de gevolgen in de groepsdynamiek
  • Verandering en weerstand
  • Het belang van kaderen
  • Communicatie technieken
  • Praktisch aan de slag met coachtools